Skip to main content

Colofon

Open Coffee Nijmegen wordt sinds oktober 2009 elke maand georganiseerd.

Oprichting Open Coffee Nijmegen

In 2009 hoorde Peter Martin over Open Coffee netwerkbijeenkomsten. Als zzp-er miste hij de gesprekken bij het koffieapparaat en vond hij het interessant om zo'n bijeenkomst bij te wonen. Omdat er in Nijmegen nog geen Open Coffee in Nijmegen was, heeft hij er zelf maar een opgericht. Peter bouwde een website, creeerde een LinkedIn groep en een Twitter account. Via social media vroeg hij mede-nijmegenaren om advies voor een geschikte locatie. Een van de geadviseerde locaties was het bakkerscafe "Brood op de Plank". Sinds oktober 2009 organiseert Peter daar de maandelijkse Open Coffee Nijmegen netwerkbijeenkomsten. 

Thema bijeenkomsten

In 2018 besloot Peter het concept te vernieuwen met thema bijeenkomsten. Elke maand een ander thema waarbij enkele experts in dat thema werden uitgenodigd. Om dat vorm te geven vond hij twee geschikte mede-organisatoren:

Met z'n drieen bedachten zij van januari 2019 t/m maart 2020 de maandelijkse thema's, zochten bijbehorende experts, communiceerden zij via social media en organiseerden ze de bijeenkomsten. Na anderhalf jaar besloten Marloes en Maureen om zich op andere dingen te gaan concentreren en stopten zij met de organisatie van Open Coffee Nijmegen.

Over Peter Martin

Peter Martin startte in 2005 als ondernemer met db8.nl waarmee bij aan organisaties website support levert en maatwerk applicaties programmeert. Sinds 2018 is hij mede-oprichter en ontwikkelaar van data2.eu,  een internationale online tool om een verwerkingsregister op te zetten om aan de documentatieverplichting van de AVG privacywetgeving te voldoen.  Sinds april 2020 is hij mede-oprichter van veilig-video-vergaderen.nl en v1d30.nl en ondersteunt hij organisaties met video conferencing vanaf eigen servers (met Jitsi Meet en BigBlueButton).

Naast zijn werkzaamheden is Peter actief als vrijwilliger. Sinds 2006 helpt hij in de internationale Joomla CMS community, onder andere als Global Moderator op Joomla forum. Sinds 2009 organiseert hij Open Coffee Nijmegen. In 2012 startte hij de Linux gebruikers group Nijmegen en is daar nog mede-organisator van de maandelijkse bijeenkomsten. Tenslotte is hij sinds 2018 mede-organisator van de Joomla User Group Arnhem/Nijmegen.

Colofon