Skip to main content

Deelnemers

Deelnemen aan Open Coffee Nijmegen is eenvoudig. Je hoeft je niet in te schrijven en ook niet af te melden.

Kom naar de gratis bijeenkomst in het Bakkerscafé. Tijdens Open Coffee Nijmegen zijn de meeste aanwezigen andere Open Coffee bezoekers. De meeste bezoekers kopen een kopje koffie of thee. En worden daarna aangesproken over Open Coffee Nijmegen, of lopen zelf naar een groepje andere deelnemers. 

Als we met een thema werken, dan beginnen we met een korte "Elevator Pitch" van de experts. Zij vertellen dan in het kort wie ze zijn, wat ze doen en welk expertise ze hebben. Daarna verspreiden de experts zich onder de andere deelnemers. Je kunt ze dan gemakkelijk aanspreken. Overigens hoef je niet over het thema te praten. Het thema fungeert alleen als mogelijk gespreksonderwerp.

Wat goed werkt

Netwerken is mensen leren kennen en proberen om mensen met elkaar in verbinden te brengen. Netwerken is dus niet hetzelfde als in een gesprek je diensten proberen te verkopen. Het kan goed gebeuren dat je bij een bijeenkomst verschillende mensen met elkaar in contact brengt, terwijl je er zelf niet direct iets aan hebt. Wel leren mensen jou dan kennen als verbinder. En zullen ze waarschijnlijk eerder aan jou denken als zij iemand uit jouw vakgebied willen aanraden.

Kort voorstellen

Stel jezelf kort voor door middel van een "Elevator Pitch": Vertel in een paar zinnen wat je doet. Wat je leuk vind. Of waar je op zoek naar bent. Maar hou het kort. Jouw gesprekspartner dient ook nog aan het woord te komen. En het voorstellen dient vooral om gemeenschappelijk gespreksonderwerp te vinden.

Mogelijke onderwerpen

Het werk dat iemand doet.
Wat zijn de leuke en/of vervelende aspecten aan iemands werk?
Hoe krijgen anderen nieuwe klanten?

Ook het thema dat die bijeenkomst centraal staat, kan een goed onderwerp zijn. 

Gesprek beëindigen

Ook al is het gesprek heel boeiend, veel mensen willen ook nog even met andere deelnemers praten. Dat is heel normaal bij een netwerk bijeenkomst. Je kunt dat gerust tegen je gesprekspartner zeggen. Maak eventueel een afspraak om op een later tijdstip verder te praten.

Contactgegevens uitwisselen

Wissel na afloop contactgegevens uit. Bijvoorbeeld visitekaartjes. Of LinkedIn profielen. Geef bij een linkedIn connectieverzoek een persoonlijke boodschap mee en verwijs naar de ontmoeting bij Open Coffee Nijmegen.

Wat niet werkt

Open Coffee Nijmegen is persoonlijk. Zo snel mogelijk iedereen aflopen en je visitekaartje geven, werkt niet. Reclame folders flyeren werkt ook niet en is ook niet toegestaan.

De netwerkbijeenkomst is om mensen te leren kennen. Niet om jouw producten of diensten aan de man te brengen. Een verkoopgesprek bij Open Coffee werkt niet en is zonde van ieders tijd.

Leuk idee voor een thema?

Heb jij als deelnemer een leuk idee voor een thema voor een toekomstige Open Coffee Nijmegen bijeenkomst?

Neem contact met ons op.

Deelnemers