Skip to main content

Anna Treurniet

 

Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen te maken. Een idee omzetten in iets tastbaars is iets waar ik niet zonder kan. Mijn liefde voor het werken met leer begon toen ik tijdens de coupeuse-opleiding stage liep bij Nijmeegse schoenontwerper Bep Kosse.

In deze periode heb ik veel geleerd over leer omdat ik onderzoek ging doen naar alle verschillende materialen. Ik kwam erachter dat leer op zich als afvalproduct een heel duurzaam materiaal is, omdat het een leven lang meegaat, maar het moet wel op een duurzame manier worden geproduceerd, zoals plantaardig gelooid leer. Omdat ik altijd graag nieuwe materialen uitprobeer en een veganistisch alternatief aan mijn collectie wilde toevoegen, behoort Pinatex nu ook tot mijn belangrijkste materialen.

Mijn ontwerpen worden gevoed door mijn liefde voor vakmanschap, functie, duurzaamheid, organische vormen en kleuren. Elke tas wordt door mij of mijn collega Helga gemaakt, hier in mijn atelier in de Nyma Makersplaats, waar ik vijf dagen per week werk. Verder geef ik 1 avond in de week naailes bij Studio Do.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik waarschijnlijk aan het knuffelen met mijn katten, aan het breien, of aan het klussen in en om het huis.